![]() |
Przedmiot specjalny hodowcy - Wersja do druku +- Amorion - Forum Gry (http://amorion.pl/forum) +-- Dział: Amorion (http://amorion.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Dział: Propozycje (http://amorion.pl/forum/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: Przedmiot specjalny hodowcy (/showthread.php?tid=1826) Strony:
1
2
|
RE: Przedmiot specjalny hodowcy - Olmer - 21-11-2018 Przedłuży komuś żywot ulubionego zwierzaka i tyle. Tak naprawdę, tylko ta pelerynka ma jakieś znaczenie, i jeszcze czarne płaszcze dla magów. Toporki i kilofy to po prostu większy zarobek, raz całe dwie ery cisnąłem drwalem bez topora a i tak bylem w czołówce gdzie wskakiwałem okazyjnie na 5 minut nawet na pierwsze miejsce w posągach (a event zdobywała osoba 7-9 z posągów), więc tak jak 5% do wydobytego drewna/mithrilu, 10 dni życia dla chowańca to po prostu możliwość dłuższego trzymania go w strażnicy. I nie wiem, czemu tak nalegasz na te wyrównanie szans. Jeżeli wszystko będzie ujednolicone, to nic to nie zmieni w randomie z prostego powodu. Będzie grupa czujnych graczy, którzy będą lecieć łeb w łeb dopóki któryś nie zachleje w weekend i nie prześpi 1-2 resetów głównych, przez co zostanie w tyle. A tak, reszta ludziów między którymi różnica expa wynosi 5% a ujemki 0,5% dalej po osiągnięciu warunków do spełnienia eventu będzie mogła liczyć tylko na szczęście: "uda się znaleźć drzewo? nie uda? uda, nie uda..." lub "trafi się dzisiaj mapa/plan? Nie trafi..." I tyle. Dać można więcej przedmiotów, czemu nie, ale zaraz ktoś zacznie płakać, że wylatują mu przedmioty których nie potrzebuje a inni mają farta i losują peleryny i klasowe itemy już pierwszego dnia. To hazard, jak w rzucie kością, wyrzucisz szóstkę albo nie. Jedyne co Cie ratuje to umiejętność takiego nią turlania, by była większa szansa na sześć oczek, tak samo w tej grze, dopomagasz szczęściu trikami i unikami. RE: Przedmiot specjalny hodowcy - Bemu - 22-11-2018 A co powiecie na (-5% mithrilu na rozmnażanie chowańców) RE: Przedmiot specjalny hodowcy - Crahulus - 29-11-2018 Bemu, wybacz że tak w opozycji, ale tak jak Neher jestem przeciwko bonusowym itemom dla rzemów. Jak zostało napisane, ktoś trafia pelerkę pierwszego dnia, a ktoś dopiero za dwa miesiące i jest już istotna różnica w przyroście ekspa -> levela -> skila, a dotyczy to profesji z niewielkim obciążeniem randomowym eventu, czyli właśnie hodowcy lub stolarza. Masz plany, przekraczasz skil i event leży. Jeżeli już ma tak zostać, to jestem za opcją uwolnienia możliwości zdobycia peleryny po przekroczeniu wymaganego progu levelowego, np. od 20-30 levela lub po upływie określonej liczby resetów głównych od początku ery. Pomysł Olmera bardzo fajny. RE: Przedmiot specjalny hodowcy - Bemu - 29-11-2018 (28-11-2018, 20:30)Olmer napisał(a): Bardzo realistyczne jest też mordowanie smoków na arenie w ilości idącej w setki, w ciągu jednego dnia. Rozmnażają się szybciej niż bakterie. Sądzę, że powinny już dawno wyginąć.To była luźna propozycja... Nie upieram się przy tym by była to nadprogramowa umiejka ![]() Raczej podważałem sam fakt nieuczciwej konkurencji i uzależnienie eventu od szczęścia, który w mniejszym bądź większym stopniu i tak jest od niego uzależniony. No i na koniec rzuciłem inną propozycję, która w samą umiejętność nie ingeruje a wydaje się bardziej rozsądna od 2 poprzednich jednej przerośniętej a drugiej właściwie niec nie dającej... (29-11-2018, 11:42)Crahulus napisał(a): Bemu, wybacz że tak w opozycji, ale tak jak Neher jestem przeciwko bonusowym itemom dla rzemów. Jak zostało napisane, ktoś trafia pelerkę pierwszego dnia, a ktoś dopiero za dwa miesiące i jest już istotna różnica w przyroście ekspa -> levela -> skila, a dotyczy to profesji z niewielkim obciążeniem randomowym eventu, czyli właśnie hodowcy lub stolarza. Masz plany, przekraczasz skil i event leży. RE: Przedmiot specjalny hodowcy - Olmer - 30-11-2018 O! Rzeczywiście to napisałem, ale chyba w innym wątku. RE: Przedmiot specjalny hodowcy - Bemu - 01-12-2018 (30-11-2018, 18:53)Olmer napisał(a): O! Rzeczywiście to napisałem, ale chyba w innym wątku. Tak, ale ja tego nie cytowałem ![]() |