|
AMORION
Nowe Oblicze MMORPG!
|
Przesunięty przez: Nerph 2008-03-21, 07:56 |
Bractwo Wilków |
Autor |
Wiadomość |
Zammst Erelion [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-09-21, 18:41 Bractwo Wilków
|
|
|
BRACTWO WILKÓW
Siedziba powstała dzięki:
*Przywódca Zammst Errellion (711)
*Arcymistrz Voxias Vitri (163)
REKRUTACJA
Wymagania:
*5 lvl. minimum
*Wiek powyżej 20 lat (dni w krainie)
*Klimatyczny avatar i profil
Dodatkowo musisz wypełnić poniższy formularz:
1. Ile dni jesteś w tej krainie?
2. Jaki masz poziom doświadczenia?
3. Czym się zajmujesz?
4. Jaką bronią się posługujesz lub co wytwarzasz?
5. Dlaczego chcesz dołączyć do Bractwa Wików?
6. Czy masz jakieś powiązanie z wilkami?
7. Ile razy dziennie logujesz się do krainy i jak dużo godzin tu przebywasz?
Wypełniony należy wysłać klimatycznym listem do Yenius'a (4091) lub Przywódcy (711)
PRAWA I OBOWIĄZKI
I. Wierność, oddanie i posłuszeństwo wobec przywódcy i jego zastępcy.
II. Aktywne udzielanie się na forum.
III.Częste, regularne logowanie się w krainie.
IV. Systematyczne spłacanie składek, zasilanie magazynu w wyroby rzemieślnicze, hutnicze, zielarskie itd.
V. Nie wolno nikomu kogokolwiek obrażać i zmuszać do czegoś, wyłudzenia, złodziestwo i agresywne zachowanie będzie karane usunięciem z rodu.
VI.Posiadanie klimatycznego imienia.
VII.Posługiwanie się słownictwem stosownym do nastroju panującego w krainie zarówno na forum jak i na poczcie.
HISTORIA
Twierdzę Bractwa wybudowano ponad 780 lat temu na wysokim kopcu pośrodku lasu Chultu. Jak głoszą księgi i miejskie legendy to właśnie w tym miejscu padł Echthighern, wilcze bóstwo, patron tego lasu i władca jego mieszkańców. Na świętej ziemi skropionej krwią Najwyższego powstała świątynia ku jego czci, otoczona wysokimi murami i wieżami stała się wielką warownią. Inne wiary i religie zaniepokojone pojawieniem się nowego kultu organizowały krucjaty przeciwko wyznawcą wilka, twierdza została rozbita zaś wszyscy jej obrońcy zabici. Z życiem udało się zbiec jednemu z wyższych kapłanów. Ukrywając się w cieniach lasu Chultu przez lata głosił na tajnych spotkaniach słowo, namawiał do przyłączenia się i współdziałania w celu odbudowania wiary. Po ponad 7 wiekach gdy siła ich wzrosła odbudowali zrujnowaną świątynię, odnowili swą moc. Twierdza ta stała się nową potęgą w krainach zbyt potężną do złamania. Wilcze bóstwo przyciągało coraz więcej nowicjuszy, religia rozpowrzechniła się! Zgromadzenie to przyjęło nazwę Bractwa Wilków. Ruiny świątyni porośnięte zielenią, zniszczona struktura, martwe wieże, gruz rozrzucony na wiele metrów wokoło, wszystko to zaczęło rodzić siędo nowego życia. Miejsce to ożywiło się, na szczytach wież trzepotały na wietrze fioletowe proporce, bramę zaś przyzdabiała chorągiew z głową wyjącego wilka.
Wysokie wieszące ogrody są charakterystycznym krajobrazem Twierdzy Wilka. Choć konstrukcja warowni jest masywna i głównie pełni funkcje obronne to jest ona przepełniona pięknem. Misterna robota elfich i gnomich rzeźbiarzy i kamieniarzy nadaje temu miejscu urok. Choć sama twierdza z zewnątrz robi wrażenie małej i ciasnej w środku wydaje się ogromna, kamienny dziedziniec w centrum, dziesiątki wież tych mniejszych jak i wysokich zapiera dech w piersiach. Samo centrum i główna świątynia mieści się zaś głęboko pod ziemią. Setki tuneli, pomieszczeń, kwater... to wszystko i wiele więcej znajduje się głęboko pod lasem. Sama zaś świątynia poświęcona Echthighern'owi, główny ośrodek kultu wilka, to tam na piedestale leży słynny miecz bóstwa, największy artefakt i skarb Bractwa Wilków. To włąśnie on napełnia energią to miejsce i opiekuje się jego mieszkańcami i obrońcami.
Ciekawostka
Bractwo posiada własnego klanowego chowańca - Wilk Echthighern.
Doskonale wyszkolony pupil, nasz duchowy przewodnik, wcielenie wilczego bóstwa.
Wieloma kroczyłem ścieżkami, drogami cienistymi co wiodły w Grozy serce. Wdrapałem się na szczyt Zniszczenia i zanurzyłem w łonie Nienawiści ręcę.
Za każdą nieodkrytą tajemnicę, za każdą moc poznaną sprzedałbym resztki duszy, choćby spalała me ciało. I wciąż wiedzy szukałem, co była dla wybranych i znalazłem ją... lecz skończyłem zniszczony i złamany.
Gdyż teraz moc zyskana przekleństwem się dla mnie stała, a z każdym zaklęciem i wersem nierozważnym doznaję katuszy. Za wielką siłę i wiedzę zyskaną cena nie mogła być mała nigdym nie powinien za moc tę oddać mej nieśmiertelnej duszy.
Sojusze:
- Templarusze +T+
- Władcy Losu #WL#
- Wioska Uchiba )^(
Wojny:
-brak
Pakty o nieagersji:
- El Dorado Agonistów >EL> |
Ostatnio zmieniony przez Zammst Erelion 2007-09-21, 21:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Ugluck [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-09-21, 21:13
|
|
|
Niby wszystko jasne, tyle że intrygują mnie te liczne znaki zapytania ;D To jakiś tajny klimatyczny kod? :P |
|
|
|
 |
Zammst Erelion [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-09-21, 21:36
|
|
|
no nie wiem u mnie widać elfie (lub jakieś inne) napisy, pokasuje je :) |
Ostatnio zmieniony przez Zammst Erelion 2007-09-22, 15:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
guldan [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-09-22, 10:22
|
|
|
mnie to przypominało hebrajskie pismo |
|
|
|
 |
Valrin Rednow [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-09-22, 15:49
|
|
|
Elfie symbole? To istnieją takie?:D A ja myślałem że to tylko fikcja:P |
|
|
|
 |
Ugluck [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-09-26, 00:17
|
|
|
Serio tak myślałeś? :P Na jakim świecie ty żyjesz? :P |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 15 |
|
|