GA dla mechaników |
Autor |
Wiadomość |
Magot
ID: 2782
|
Wysłany: 2015-08-06, 11:22 GA dla mechaników
|
|
|
Myślę, że przydałby się człowiek wyznający się na tej całej mechanice i potrafiący pisać o problemach gry mechanicznej, oraz o jej urokach. No wiecie, że strzały z kołczanów giną, czy coś.
O ginących strzałach to właściwie mógłbym napisać, ale w dziale humor. Przydałby się jakiś ktoś kto potrafiłby naświetlić problem okiem fachowca.
Ważne jest też by zaprowadzić kronikę towarzyską. Ludzie uwielbiają widzieć swoje nicki w gazecie. Należy wykorzystać ludzką próżność i rzucić dużo ponickowanego mięcha na rynek. |
|
|
|
 |
Numella
ID: 209
|
Wysłany: 2015-08-06, 12:23
|
|
|
Co do tego pierwszego to się zgadza, tylko, że nikomu się tego nie chce robić :p
A drugie przecież właśnie robisz xD |
|
|
|
 |
Magot
ID: 2782
|
Wysłany: 2015-08-06, 12:57
|
|
|
Właśnie robię, bo się natchnąłem tu na forum :)
Jakbyś znalazła jakiegoś mechanika, który naświetlałby problem z grą w punktach to mógłbym to ubierać w szatę i drukować jako spółka autorska. |
|
|
|
 |
Alhelm
Alhelm Eldarmoon

ID: 593
|
Wysłany: 2015-09-09, 20:11
|
|
|
Z doświadczenia wiem, że gracze mechaniczni najlepiej dogadują się między sobą, jeśli chodzi o samą problematykę gry. Nie patrzą na to, w jaki sposób jest coś napisane. Używają niemal samych skrótów, które nie są zrozumiałe dla typowo fabularnych i zazwyczaj nie lubią zbyt długo zawieszać wzroku na jednym tekście. Najlepiej więc, gdy takowy ludź napisałby sam, co ma na myśli i dzięki temu zostanie zrozumiany przez innych "mechaników". Są oczywiście inni gracze mechaniczni, którzy potrafią ładnie wszystko opisać, ale jednak większość z nich przypomina młodych naukowców siedzących nad nieco bardziej skomplikowaną tablicą Mendelejewa.
W każdym razie, ja jestem za! :) |
_________________ ... |
|
|
|
 |
|