Liczba postów: 30
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
28-11-2018, 23:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2018, 23:39 przez Bemu.)
Targowisko jakie jest każdy widzi.
Propozycja jest taka aby nieco ograniczyć fantazje graczy co do cen surowców do dziesięciokrotności ceny surowców w Magazynie królewskim (kupno)
Nie ingerować tutaj w takie rzeczy jak zbroje czy bronie.
Chodzi o same surowce.
Liczba postów: 149
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Czy Ceny Maksymalne kiedyś zadziałały?
Zmiana nic nie zmieni realnie, bo sprzedawcy przejdą na priv zamiast targowiska. Jest Popyt jest podaż, patrząc na ceny musi Ci chodzić o meteoryt. Właśnie ludzie losowo skupujący praktycznie bezużyteczny minerał nakręcają cenę i kabzę "januszom biznesu". Na budynki klany zbiorą, a kupowanie meteoru tak wcześnie dla eventu koło 150 dnia, gdzie dopiero za jakieś 60 dni zobaczymy czy warto jest takie :_;
Reputacja:
0
Tyle, że sprzedaż na priv już nie będzie taka prosta, co nie będzie pozwalało tak bardzo sztucznie podbijać cen...
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Ja jestem za wolnym rynkiem, bez ingerencji w niego i ustalania cen. To ostatnie nic nie zmieni, tylko doprowadzi do rozwinięcia się czarnego rynku, czyli w tym przypadku jego odpowiednika jakim jest handel przez priv.
Reputacja:
0
Ojjj, zawsze można prawnie ustalić, że sprzedaż prywatna nie powinna przekraczać ceny rynkowej i tyle
np poprzez karę 100 krotności różnicy między sprzedanym towarem a ceną rynkową i tyle.
Liczba postów: 280
Liczba wątków: 66
Reputacja:
0
Jak dla mnie propozycja nierealna, a zarazem trudna do zrealizowania. Wpisy do administracji? o.O