27-08-2021, 21:48
Ja ogólnie jestem zwolennikiem wiązania ze sobą poszczególnych aspektów gry oraz motywowania graczy do ciągłej, mniejszej lub większej aktywności.
I tak, event drwala można ściśle powiązać z późniejszymi eventami:
Po przekroczeniu 1000/1500/2000 umiejętności drwal ma możliwość na znalezienie w trakcie wyrębu trzech gatunków drzew. Gracz, który jako pierwszy zdobędzie wszystkie 3 wygrywa event, przy czym:
- zdobyte drewno pojawia się w bogactwach w odpowiedniej zakładce
- istnieje możliwość wielokrotnego znajdywania poszczególnych drzew
- zdobyte drewno zostaje później użyte w trakcie eventu stolarza
- wygranie eventu nie blokuje możliwości dalszego pozyskiwania drewna
Dodatkowo, jak wspomniałem przy okazji tematu eventu bohatera i astralnej machiny, lategameowy drwal po osiągnięciu odpowiedniego poziomu umiejętności oraz kontakcie z Devą będzie posiadał wiedzę na temat drewna potrzebnego do stworzenia eq na event bohatera / do zbudowania astralnej machiny.
I tak, event drwala można ściśle powiązać z późniejszymi eventami:
Po przekroczeniu 1000/1500/2000 umiejętności drwal ma możliwość na znalezienie w trakcie wyrębu trzech gatunków drzew. Gracz, który jako pierwszy zdobędzie wszystkie 3 wygrywa event, przy czym:
- zdobyte drewno pojawia się w bogactwach w odpowiedniej zakładce
- istnieje możliwość wielokrotnego znajdywania poszczególnych drzew
- zdobyte drewno zostaje później użyte w trakcie eventu stolarza
- wygranie eventu nie blokuje możliwości dalszego pozyskiwania drewna
Dodatkowo, jak wspomniałem przy okazji tematu eventu bohatera i astralnej machiny, lategameowy drwal po osiągnięciu odpowiedniego poziomu umiejętności oraz kontakcie z Devą będzie posiadał wiedzę na temat drewna potrzebnego do stworzenia eq na event bohatera / do zbudowania astralnej machiny.