25-12-2020, 03:39
Cześć! Pozwalam sobie dyskusję przenieść z wieści w to miejsce. Powody są proste, w wieściach nie da się sensownie rozmawiać oraz poruszę tutaj tematy na gruncie zarówno zmian w grze jak i kontaktu gracze vs rangowi, co uważam że w obecnej chwili też jest istotne.
Na początek chciałbym odnieść się do wypowiedzi Nerpha:
Następnie do wypowiedzi rangowej Naamah Anaverth:
Pozdrawiam, Neherignus
Na początek chciałbym odnieść się do wypowiedzi Nerpha:
Cytat:Dlatego od kilku er prace nad zmianami sprowadzają się głównie do tego, że realizowane są pomysły tych, którzy faktycznie rozmawiają ze mną i argumentują.Upublicznienie tych zmian byłoby z korzyścią dla wszystkich, raz że bubel by nie przeszedł, dwa że pozostali gracze też by mogli się wypowiedzieć w danym temacie, a to prowadzi do.. merytorycznych dyskusji i de facto odrodzenia RK - w jakiej formie? Nieistotne dopóki gracze będą mieli te pomysły w jakimś miejscu i mogli dyskutować.
Czy zawsze są idealnie przemyślane i zbalansowane? Nie wiem, nie zawsze potrafię stwierdzić bo szczerze mówiąc jestem obecnie za daleko od codziennej gry.
Cytat:Dlatego bazuję na rozmowie z tymi, którym się chce, a nie z tymi, którzy uruchamiają się w komentarzach lub pojedynczej wiadomości w stylu "dej mie rangę i dostępy to piknie porobię". A później foszek bo nie dali rangi i dostępówNie każdy taki jest i warto dać innym też szanse i nie zamykać się na możliwości rozwoju
Cytat:Z drugiej strony jednak śmiem twierdzić, że w ostatnich erach jakoś nie zalewały mnie wiadomości od osób z gotowymi projektami, argumentami i/lub chęcią zapracowania sobie na dostęp do gry.No właśnie, teraz spójrzmy na forum. Na to ile tutaj jest naprawdę fajnych usprawnień, pomysłów, nowych rzeczy. Dlaczego musimy podbijać tematy, które i tak są na szczycie bo nikt tutaj nie rozmawia? Dlaczego administracja nie zagląda do tych tematów i nie pisze stosownego komentarza: "Odrzucone" + zamknięcie tematu. Jako gracze chcemy zmian, ale jeśli tworzymy wątki z pomysłami i one przechodzą bez echa, to po co robić to dalej? My nie mamy mocy wprowadzenia ich w życie
Śmiem twierdzić, że w takich przypadkach nie ignoruję dobrych chęci, jeśli tylko nie towarzyszy im słomiany zapał.
Następnie do wypowiedzi rangowej Naamah Anaverth:
Cytat:Narzekacie na to, a czy ktoś z was tak naprawdę ma przygotowany gotowy projekt w zakresie zmian? Chętnie przyjmę i podyskutuję, skoro ,,władza" tak bardzo was ignoruje.Tak, jest ich mnóstwo na tym forum. Ostatnia wiadomość z odpowiedzi do Nerpha powinna Ci więcej w tym temacie wyjaśnić
Cytat:Drugą sprawą jest powstanie discordu amorionu, na którym zostały wyznaczone specjalne kanały do lepszej komunikacji między graczami zarówno w strefie fabularnej, jak i mechanicznej. Każdy klan ma swój serwer na discordzie, wiec nie wiem czemu niektórzy z was tak krytycznie podchodzą do jego powstania.Zapewne chodzi o poziom rozmów. Discord średnio nadaje się do zmian mechanicznych, główne powody:
- limit znaków
- problem gdy wejdą dwa wątki, co gorsza jak jest ich więcej
- szukanie wątków po czasie
Pozdrawiam, Neherignus